Muutama tunti vielä, niin pääsee fiilistelemään Elwoodien keikalle! Festaritunnelmaa meinasi kyllä hieman pilata aamun sanomalehti, joka kirjoitti rakkaasta kotikaupungistani huolestuttavia ja ikäviä juttuja:

Mies ampui toista miestä jalkaan Turun keskustassa

Turun Sanomat

Mies ampui toista miestä jalkaan torstaina kello 20.30 aikoihin Turussa ja pakeni tämän jälkeen paikalta. Ampumavälikohtaus sattui Förin liepeillä itäisellä puolella Aurajokirantaa Ravintola Laiturissa.

Uhri toimitettiin ambulanssilla hoidettavaksi Tyksiin. Poliisin tietojen mukaan uhrilla ei ole hengenvaaraa. Silminnäkijän mukaan ampuja ja uhri olivat molemmat noin 30-vuotiaita miehiä.

Vaikka väkeä oli illalla DBTL-tapahtuman myötä liikkeellä runsaasti, poliisin tietojen mukaan ampumavälikohtauksesta ei aiheutunut vaaraa sivullisille.

Poliisi ei ollut tavoittanut käsiaseella varustautunutta ampujaa torstaina kello 23 mennessä.



DBTL näkyy katuväkivallan lisääntymisenä

Järjestysmies taltutti puukottajan Turun levottomassa yössä

Turussa tapahtui monta vakavaa väkivallantekoa keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Vuonna 1989 syntynyt mies joutui hieman ennen puoltayötä pahoinpitelyn uhriksi Kaskenkadun ja Itäisen Rantakadun risteyksessä. Tuntematon mies löi ja potki uhriaan päähän useita kertoja. Nuorukainen selvisi hyökkäyksestä suhteellisen vähin vammoin. Pahoinpitelijällä oli afrotukka ja yllään valkoinen T-paita, jonka selässä luki Germany.

Ravintola Whisky Barista yhden aikaan häiriköimisen takia poistettu vuonna 1983 syntynyt mies hamusi kostoa ja hyökkäsi järjestyksenvalvojan kimppuun puukko aseenaan. Järjestyksenvalvoja otti kuitenkin veitsen pois ja luovutti miehen poliisille.

Eerikinkatu 27:n pankkiautomaatilla puolestaan ryöstettiin hieman ennen aamukolmea vuonna 1978 syntynyt mies puukolla uhaten. Ryöstäjät olivat noin 20-vuotiaita miehiä, jotka olivat pukeutuneet tummiin huppareihin. Toinen tekijöistä oli tummaihoinen. Saaliiksi puukkomiehet saivat lompakon, kännykän, liivit ja vihreän villapaidan.

Puoli neljältä Yliopistonkadun ja Kristiinankadun kulmassa noin 170 senttiä pitkä ja noin 25-vuotias ulkomaalainen mies pahoinpiteli peräjälkeen kaksi miestä. Tekijän hiukset olivat mustat ja ylettyivät korvien päälle. Uhrit olivat vuonna 1975 syntyneitä miehiä ja heille aiheutui pahoinpitelystä kasvovammoja.

DBTL:n ympäristö ongelmallinen

Turun poliisin mukaan Down by the Laituri-tapahtuman aikaiset järjestyshäiriöt keskittyvät suurimmaksi osaksi muualle kuin itse festivaalialueelle. Takavuosien kokemuksista on opittu, että eniten järjestyshäiriöitä aiheutuu alueen laitamille itsensä ja autonsa pysäköivistä varjojuhlijoista.

Poliisi korostaa, että varsinkin tämänkaltaisten tapahtumien yhteydessä kaupungilla liikkuu paljon tappelua etsiviä ihmisiä.

- Tuntemattoman riitaa haastavan henkilön kanssa ei missään nimessä kannata jäädä väittelemään, poliisin päivystyksestä muistutetaan.


Tuollaiset uutiset pistää aina miettimään maailman ja ennenkaikkea kotikaupungin menoa... itse en osaa tuolla liikuskellessani pelätä vastaantulijoita tai muutakaan, mutta ehkäpä olisi syytä... toki terve järki pitää mut poissa esim. puistoista öiseen aikaan, mutta jotenkin vaan tuntuu niin oudolta ajatellakin, että joku voisi ohimennen vaikka puukottaa meikäläisen ilman mitään syytä... No, tänään kuitenkin lähdetään rokkaamaan!