Jos eilen narisin ilmasta, niin jatketaan samasta aiheesta tänään... ulkona olin tasan tarkkaan kauppareissun verran, joka ilmastollisista olosuhteista johtuen kesti noin neljä kertaa kauemmin kuin normaalisti! Eilinen lumi/vesi/räntä/loska-keli oli sitten yöllisen pakkasen jäljiltä jäätynyt kammottavaksi ja ilkeän näköiseksi jääksi.

Vaihtoehtoisia reittejä kauppaan oli kaksi: joko takapihan läpi tai sitten kadun kautta... ensin vilkaisin takapihalle - siellä oli eilinen loska jäätynyt kyntöpellon näköiseksi jääkentäksi, jossa ei mitenkään olisi voinut pysyä pystyssä. Jos ei liukastuisi, niin nilkat niksahtaisivat jäisillä urilla... valitsin sitten vaihtoehdon kaksi eli kadun kautta kulkemisen. Vastaan tuli hyvin aurattu, mutta sileä ja peilikirkkaassa jäässä oleva katu, josta ei tietenkään löytynyt hiekan murustakaan... lisäksi vastaan löi jäätävän kylmä pohjoistuuli, joka meinasi viedä vaatteetkin päältä.

Pikku hiljaa luistellen lopulta pääsin kauppaan, mutta siinä vaiheessa olin niin umpijäässä, että melkein jo anoin lähikaupastani turvapaikkaa ihan vaikka ensi kevääseen asti. Sitä ei minulle myönnetty :(

Selvisin vielä kotiinkin hengissä, mutta sen jälkeen mopo karkasikin melkein käsistä, sillä viluinen olo "pakotti" minut glögin keittoon... samaan aikaan soitteli vanha koulukaveri ja kaipaili kahviseuraa. Lopputulos oli päiväkännit kotosalla kaverin kanssa!

Nyt on glögit päästä hävinneet, uunissa on tomaatti-broileri-feta-piirakka ja muru on tulossa tänne!